Timo Pellinen – IT-alan konkari eläkkeelle

Kirjoittanut Advania Finland 31.1.2020 13:49

30.1.2020 viimeistä työpäiväänsä viettänyt Timo Pellinen on tehnyt kunnioitettavan pitkän, 43-vuotisen  uran IT-alalla. Hän on nähnyt urallaan toimialan nousut ja laskut ja tutustunut moniin kiinnostaviin yrityksiin ja ihmisiin. Timo on ensimmäinen koskaan Advania Finland Oy:ltä eläköitynyt henkilö. Onnea Timo!

Timo Pellinen valmistui 1979 Tampereen yliopistosta tietojenkäsittelyoppi pääaineena. Mittavan työuran aikana kokemusta kertyi ohjelmoijan, käyttöjärjestelmäasiantuntijan, projektipäällikön, tuotemarkkinointipäällikön, myyntipäällikön, tuotepäällikön, tuoteryhmän vetäjän ja konsultin rooleissa useissa kansainvälisissä yrityksissä, kuten Nokialla, Softplanissa, TeamWare Groupissa, Computer Associatesilla, Fujitsulla, Soneralla ja viimeisimpänä Advanialla. Timon mukaan ensimmäiset 20 vuotta vierähti tietotekniikan parissa ja seuraavat 23 vuotta asiakas edellä.  

Miksi ICT-alalla on mielestäsi hyvä työskennellä?

“Innovatiivisella ja jatkuvasti eteenpäin katsovalla alalla oli ja on hyvin monipuolisia tehtäviä tarjottavana, eikä osaajien kysyntä tunnu hiipuvan. Urani alkuajoista tietokoneet ovat huimasti kehittyneet ja vaikka fyysinen koko on pienentynyt, niin nopeudet ovat kasvaneet ja erityisesti tietoverkot ovat tuoneet huimia mahdollisuuksia. Sovellukset, tietokannat ja graafiset käyttöliittymät ovat muuttuneet oikeasti helppokäyttöisempään suuntaan, erityisesti kun verrataan vanhoihin ”tyhmiin” -päätelaitteisiin ja merkkipohjaisiin käyttöliittymiin. Yksi asia tuntuu isossa kuvassa säilyvän: välillä järjestelmiä hajautetaan, välillä keskitetään tekniikan kehittyessä ja muuttuessa.”

Miten näet eläkkeelle jäämisen?

“Eläkkeelle lähtö aloittaa tavallaan uuden ajanjakson elämässäni. Eläkkeelle lähtö on aikaa, jolloin on lupa päästää irti vanhoista kaavoista, oppia uutta ja toteuttaa unelmia. Tällä hetkellä ei ole vielä suurempia suunnitelmia – pitää ensin sopeutua asiaan. Toki vuorossa on mökkeilyä vähän enemmän, kiireettömiä aamuja kotosalla ja lenkkeilyä Shetlanninlammaskoira Pickyn kanssa. Ehkä säännöllisen uintiharrastuksen voisin aloittaa. Eläkepäiviltä odotan kuitenkin oman aikataulun hallintaa, mahdollisuutta sietää ja kuunnella omaa itseä. Lastenlapsien kanssa ehtii touhuta enemmän ja vaimonkin kanssa pitää varmaankin hakea vähän uutta päivärytmitystä. Uteliaana eteenpäin!”

Minkälaisia terveisiä haluat jättää meille Advanialaisille?

”Tässä tilanteessa pitää hakea isomman yrityksen toimintamallia. Tavoitteet, roolit ja selkeät toimenkuvat pitää löytyä. Ideaali yritys on joustavasti rakennettu erilaisista ihmisistä ja välittää työntekijöistään. Haasteita riittää, mutta perusta ja mahdollisuudet ovat hyvät ja ainakin asiakaspalvelumarkkinassa on nyt paljon kuhinaa. Uskon itse palvelubisnekseen – en niinkään laitekauppaan.”


Kollegat Advanialta kiittävät Timoa hienoista yhteisistä hetkistä ja toivottavat mielenkiintoisia eläkepäiviä!

Aiheet: advania, Eläke, Työura