Pohjoismainen täyden palvelun IT-yritys Advania ostaa vakuutusalan teknologiaratkaisuja kehittävän Itellon

Kirjoittanut Advania Finland Aug 19, 2019 9:00:00 AM

Itello-kaupan myötä Advania vahvistaa asemaansa Norjan IT-infrastruktuurimarkkinoilla – liikevaihto nousee vuodessa nollasta 600 miljoonaan Norjan kruunuun. Kaikki Itellon 19 työntekijää jatkavat Advanian palveluksessa. Yritysten nyt yhdistyessä päähuomio on henkilökohtaisessa, kokeneessa ja sitoutuneessa asiakaspalvelussa.

Advania Groupin Ruotsissa ja Islannissa saavuttamasta menestyksestä innostunut Advania Norway ilmoitti syyskuussa 2018 laajentavansa toimintaansa Norjan infrastruktuurimarkkinoille. Advania käynnisti hankkeen rekrytoimalla palvelukseensa useita alan ammattilaisia ja vahvisti pian asemaansa ostamalla verkkokauppayritys Stepperin. Kaupan myötä sekä Stepperin kokenut myyntihenkilöstö että asemansa vakiinnuttanut verkkokauppa siirtyivät Advanialle. Advanian infrastuktuuriliiketoiminnan liikevaihto yltää jo ensimmäisenä toimintavuonna 140 miljoonaan Norjan kruunuun.

Advanian asema vahvistuu edelleen merkittävästi Itello-kaupan myötä. Infrastuktuuriliiketoiminnan vuotuinen liikevaihto nousee Norjassa yli 600 miljoonaan ja Pohjoismaissa 2,3 miljardiin Norjan kruunuun. Itellon vahva asema julkisella sektorilla täydentää Advanian Norwayn tarjoomaa, joka on tähän asti keskittynyt yksityiselle sektorille.

Itellon vuonna 2007 perustaneet Ole Anders Wilskow Jenssen, Lars Borgestrand ja Øystein Wilskow Jenssen ovat edelleen mukana yrityksen toiminnassa. Itello on kasvanut 12 toimintavuotensa aikana johdonmukaisesti laajan laitteisto-, ohjelmisto- ja IT-palvelutarjoomansa avulla.

Itellon tähänastinen matka on ollut mielenkiintoinen, ja nyt odotamme innokkaasti, että pääsemme liittymään osaksi upeaa pohjoismaista toimijaa. Yhdessä meistä tulee entistäkin vahvempia, mikä hyödyttää sekä asiakkaitamme että henkilöstöämme. Tuotevalikoimamme täydentyy, IT-ammattilaisten joukkomme kasvaa ja voimme entistä paremmin haastaa Norjan markkinoiden suurimmat palveluntarjoajat”, sanoo Itellon toimitusjohtaja Ole Anders Wilskow Jenssen.

Advania on tunnettu Norjassa jo pitkään toiminnanohjausjärjestelmien (ERP) toimittajana. Tämä liiketoiminta-alue tarjoaa jatkossakin laadukkaita ja toimintavarmoja palveluja.

Suunnitteilla lisää yritysostoja

"Itello on toinen yritysostomme alle vuoden sisällä, ja suunnitteilla on lisää fuusioita ja yrityskauppoja", sanoo Advania Norwayn toimitusjohtaja Espen Hartz. 

Advania Norway on alle vuodessa onnistunut vakiinnuttamaan asemansa IT-infrastruktuuriliiketoiminnassa. Tähän sen on siivittänyt muiden Advania Groupin yritysten menestys teknologia-alan eri sektoreilla.

Nyt olemme sekä asiantunteva liiketoimintaratkaisujen konsulttitalo että laitteisto-, ohjelmisto- ja IT-infrastuktuurien toimittaja. Itello-kaupan myötä voimme tarjota palveluitamme entistä useammille ja suuremmille yrityksille. Liiketoimintaosaamisemme tuoma suorituskykyä ja asiantuntemusta korostava kulttuuri on keskeinen osa yritystä, jota alamme nyt rakentaa”, sanoo Hartz.

Hän korostaa, että Advania eroaa muista toimittajista, sillä se panostaa vahvasti henkilökohtaiseen yhteydenpitoon ja asiakaspalveluun.

Advania Group on yksi Pohjoismaiden suurimmista teknologia-alan palveluntarjoajista

Advanialla on aggressiivinen kasvustrategia, ja sen tavoitteena on kasvaa Pohjoismaissa sekä orgaanisesti että yritysostoin. Itello-kaupan myötä markkinaosuutemme Norjassa kasvaa merkittävästi. On hienoa, että meistä tulee entistäkin merkityksellisempi kumppani olemassa oleville ja uusille asiakkaillemme Norjassa”, sanoo Advania Groupin toimitusjohtaja Mikael Noaksson.

Aiheet: hankinta, it, infrastruktuuri