Olemme HPE:n Vuoden 2019 Ratkaisukumppani - mutta mitä se tarkoittaa asiakkaille?

Kirjoittanut Advania Finland 1.7.2020 15:57

HPE järjesti ensimmäisen HyPE Gaalan 29.8.2019 Kulttuuritehdas Korjaamolla. Tilaisuuteen oli kutsuttu valikoidusti osa HPE:n kotimaisista jälleenmyyjistä juhlimaan yhteistä menestystä sekä palkitsemaan parhaiten onnistuneita. Nykyinen Advania (ent. Accountor ICT) nappasi palkinnon kategoriassa ”Vuoden ratkaisukumppani”.

Vaikka henkseleiden paukuttelu on tietysti mukavaa puuhaa, ei se ole syy, miksi tästä kerromme. Sillä, mihin tämä palkinto perustuu, on suuri merkitys myös Advanian asiakkaille. HPE:n teknologioilla pystymme tarjoamaan kattavaa kokonaisuutta erilaisia kapasiteettiratkaisuja, jotka perustuvat asiakkaan liiketoiminnan yksilöllisiin tarpeisiin.

Näihin kuuluvat alustariippumaton hallintatyökalu sekä julkipilvenkaltaset kapasiteettiratkaisut, joista maksetaan käytön mukaan, mutta joissa kontrolli säilyy asiakkaalla.

Kapasiteettiratkaisut liiketoimintatarpeen mukaan – yhdenvertaiset hallintaratkaisut kaikkialle

Parhaan kapasiteettiratkaisun suhteen on yhtä paljon vastauksia kuin on vastaajia. Se, kenelle sopii parhaiten on-premise palvelimet, kenelle paikallinen pilvitoimittaja, kenelle julkipilvi ja kenelle hybridiympäristö, riippuu aina organisaatiosta ja sen tarpeista. Yhtä oikeaa vastausta ei ole.

Siksi me Advanialla haluammekin kääntää tämän keskustelun ympäri ja kysyä:
Mitä asiakasorganisaatio hakee kapasiteettiratkaisultaan?

Me toimitamme alustariippumattomasti läpinäkyvyyttä, hallintaa ja optimointia yhdestä käyttöliittymästä.
Toimitamme myös asiakkaan liiketoimintatarpeita parhaiten tukevan kapasiteettiratkaisun. Tällöin huomioidaan mm. seuraavat seikat:

  • Mihin sovellukseen, palveluun tai tietovarastoon kapasiteettitarve kohdistuu?
  • Mitä erityisiä vaatimuksia kapasiteettiratkaisulle on? Tuleeko sen esim. olla käytettävissä 24/7 tai onko tarvetta tuelle?
  •  Onko kapasiteetin sijainnilla merkitystä? Entä mitkä ovat asiakkaan omat resurssit ylläpidon suhteen?

Langat käsissä – AC2 hallintatyökalusta näkyvyys kaikkiin palvelinympäristöihin yhden käyttöliittymän kautta

Advania Cloud 2.0 on hallintaratkaisu, jolla saadaan selkeät hallinta- ja optimointiominaisuudet monipilviympäristöön sekä omaan konesaliin. Se voidaan toimittaa työkaluksi yrityksen oman IT:n käyttöön tai sitä voidaan tarjota palveluna silloin, kun omaa IT:ä ei ole.

AC2:lla saadaan läpinäkyvyys sekä käyttöön että kustannuksiin asiakkaan eri ympäristöissä.

Jos käytössä on oman konesalin lisäksi yksi tai useampi pilvialusta, AC2:n kuuluvat tekoälyominaisuudet osaavat kertoa käyttäjälleen eri ympäristöjen optimaalisen kapasiteettimäärän. Samalla tekoäly varmistaa, että käytössä on aina riittävästi kapasiteettia liiketoiminnan tarpeisiin esim. käyttöpiikkien aikana.

AC2 paljastaa kapasiteettiratkaisujen epäkohdat ja optimoinnin tarpeen

Usein viimeistään tässä kohtaa käy ilmi seuraavat asiat:

  • Kapasiteettia on yleensä käytössä enemmän kuin tarvitaan.
  • Käyttöpiikkien aikaan kapasiteettia voi silti olla käytettävissä liian vähän.
  • Kapasiteetista maksetaan liki aina enemmän kuin sitä käytetään. Tämä pätee myös julkipilveen.

Talousjohto ei varmasti katso tätä yhtälöä hyvällä, eikä se ole yleensä ideaalitilanne myöskään liiketoiminnalle, joka toivoisi nopeampaa reaktiokykyä heidän tarpeisiinsa.

Helpolla ei pääse IT:kään, joka on ehkä joutunut arvioimaan yrityksen tämän hetkiset kapasiteettitarpeet kolme vuotta sitten. IT tietää, että julkipilven ominaisuudet ratkaisisivat tämän yhtälön, mutta se ei aina ole realistinen vaihtoehto esimerkiksi sijainnin vuoksi.


HPE kumppanuus
Advanian ja HPE:n yhteisratkaisu haastaa kilpailevat pilvitoimittajat

Advania toimittaa yrityksen liiketoiminnan tarpeisiin optimoidun kapasiteettiratkaisun – oli se sitten oma konesali, private cloud, julkipilvi tai hybridiympäristö.

Merkittävän osan tästä muodostaa usein nykyään Advanian ja HPE:n yhteisratkaisuna tuottama turvallinen, Suomessa sijaitseva julkipilvenkaltainen Core+ pilvialusta, josta maksetaan vain käytön mukaan. Core+ kehitettiin alun perin vastaamaan seitsemässä maassa toimivan nykyisen asiakkaamme Accountor Groupin liiketoiminnan tarpeisiin, mutta nyt tarjoamme sitä kaikkien asiakkaidemme käyttöön.

Core+ haastaa paikalliset pilvitoimittajat läpinäkyvällä tuntipohjaisella hinnoittelullaan, nopeudellaan sekä kontrollillaan – ilman pitkiä sitovia sopimuksia.

Core+ haastaa myös kansainväliset julkipilvitoimittajat tarjoamalla julkipilven edut, mutta on-premise konesalin kontrollin. Palvelu toimitetaan Suomessa sijaitsevasta data centeristä, jolloin se on aina käyttäjää lähellä. Asiakkaan liiketoiminnan sitä vaatiessa, voidaan teknologia tuoda vielä lähemmäs – tämän omiin tiloihin.

HPE:n kansainvälisen organisaation tuki varmistaa käytettävyyden, ylläpidon sekä kilpailukykyisen hinnan.

Advania HPE:n teknologian osaamisen kärjessä Suomessa

"Advania (ent. Accountor ICT) on määrätietoisesti kasvattanut teknologista osaamistaan ja lähtenyt edelläkävijänä hyödyntämään kaikkia HPE:n tarjoamia teknologisia mahdollisuuksia tarjotessaan ratkaisujaan asiakkaillemme.”, kertoo Antti Mäkelä HPE:ltä.

”He olivat ensimmäisiä Suomessa, jotka alkoivat hyödyntää HPE Flexible Capacity -palvelukonseptia. He ovat myös jatkaneet tällä tiellä rakentaen AC2 sekä Core+ -palvelunsa yhdessä meidän kanssamme, hyödyntäen koko teknologia- ja HPE GreenLake -palveluportfoliotamme.”, hän jatkaa.


Kuva HyPE-gaalasta
”Ratkaisullaan he toimivat esimerkkinä siitä, miten voimme tiiviillä yhteistyöllä rakentaa kokonaisvaltaisia ratkaisuja, joilla kumppani voi erottautua markkinassa edelläkävijänä. (Advania Finland osti Accountor ICT:n 8.1.2020)

Näistä syistä Accountor ICT (nyk. Advania Finland) oli selkeä valinta ’Vuoden ratkaisukumppaniksi’.", Mäkelä toteaa lopuksi.

”Sitoutuminen yhteistyöhön on ollut helppoa, sillä olemme sen tuloksena saaneet yhdessä kehitettyä ratkaisuja, jotka erottavat meidät aidosti kilpailijoistamme ja jolla kykenemme palvelemaan asiakkaitamme joustavasti heidän liiketoimintansa tarpeet edellä.”, hän jatkaa.

Mitä tämä tarkoittaa Advanian asiakkaille?

Kapasiteettiratkaisuihin liittyviä keskusteluja ovat pitkään määritelleet erilaiset vastakkainasettelut: Pilvi vs on-premise, julkipilvi vs private cloud ja Azure vs AWS.

Nämä keskustelut me haluamme - ja HPE:n avulla myös pystymme - kääntää teknologiakeskeisistä asiakaskeskeisiksi.

Me toimitamme asiakkaan liiketoiminnan vaatimusten mukaisen ratkaisun, oli se mikä tahansa. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden hallita ja optimoida tätä kokonaisuutta helposti yhdestä paikasta.

Asiakkaillemme tämä tarkoittaa:

  • Älykästä ja läpinäkyvää hallintaratkaisua monipilvi- ja on-premise ympäristöihin – yrityksen tarpeiden mukaan.
  • Julkipilvimäistä reaktionopeutta silloin, kun kapasiteettia tarvitsee kasvattaa tai saada uusia sovelluksia testikäyttöön, mutta on-premise konesalin kontrollia.
  • Käyttöön perustuvaa hinnoittelua.


Näistä syistä Accountor ICT:n (nyk. Advania) valinta HPE:n ”Vuoden ratkaisukumppaniksi ’19” on kiinnostavaa myös asiakkaillemme.

Haluatko tietää lisää?
Tutustu Advanian konesalipalveluihin sekä pilvialustoihin


Aiheet: Kumppanuus, advania, accountor ict, Teknologia, Konesali, Pilvipalvelu, HPE, Greenlake